Jagodić: Ne mogu prihvatiti priču kolege Petrovića

Trener Slobode uoči Željezničara

Jagodić: Ne mogu prihvatiti priču kolege Petrovića

S. Mlaćo

Fudbaleri tuzlanske Slobode u nedjelju će na stadion Tušanj u okviru 6. kola Lige za prvaka ugostiti FK Željezničar.

 Sloboda ne odustaje od borbe za četvrto mjesto, pa su im bodovi protiv Plavih sa Grbavice svakako potrebni. Pred ovaj meč za Sloboda TV govorio je šef stručnog štaba Tuzlaka Vlado Jagodić.

"Sve utakmice sa Željezničarom svode se na isto. Ja ću prije svega reći da se susrećemo sa ekipom koja je i u prošlim vremenima uvijek igrala derbi utakmice sa Slobodom. Naravno da ne mogu prihvatiti priču kolege Petrovića koji kaže da će Željezničar sa malim klubovima riješavati titulu. Sloboda nije mali klub, a ja to nikada neću reći za Željezničar. Mnogo vremena sam potrošio poslije Zrinjskog na razgovore sa igračima koje želim da vratim unazad kada smo odigrali prvo kolo na Grbavici i tu treba tražiti motiv. Bilo je tu svega i mislim da će me svi shvatiti", kazao je Jagodić.

"Ja nedam nikom ovdje da bude favorit, a onaj ko nas nadigra ja ću mu čestitati. Smatram da ovo ispadanje Željezničara iz Kupa nama nije poremetilo ništa, jer ja imam jasnu viziju sa ovom ekipom. Da li će četvrto mjesto donijeti izlazak u Evropu to ne ovisi o nama. Protiv Željezničara ću nastojati da motivišem igrače, te mislim da smo mi u ovom trenutku u blagoj prednosti. Mi ne možemo računati samo na Tandira, Jahić se vraća i imam malo širi izbor, a  Željo ima zgusnut raspored i vidjelo se protiv Širokog Brijega da to nije ekipa koja može izdržati takvo nešto", jasan je trener Slobode.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nekadašnji selektor naše mlade reprezentacije još jednom je spomenuo meč na Grbavici, te je jasno da se teško miri sa tim porazom svog tima.

"Tu se dešavalo i sportskih i nesportskih stvari, te mi to vrlo dobro znamo. Nadam se da će oni koji odlučuju o terenu, biti dosljednji svog zadatka i pustiti da pobjedi bolji",  kazao je Jagodić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi