Trener SFK 2000 Sarajevo nakon osvajanja Kupa

Hurem: Nedostatak kvalitetnih konkurenata košta nas u Evropi

D. Kurbegović

Nogometašice SFK 2000 iz Sarajeva osvojile su danas Kup BiH, a u finalu su rezultatom 3:1 bile bolje od ekipe Emina iz Mostara.

Nogometašice SFK 2000 iz Sarajeva osvojile su danas Kup BiH, a u finalu su rezultatom 3:1 bile bolje od ekipe Emina iz Mostara. Sarajke su godinama  neprikosnovene u ženskom nogometu, te će proći još mnogo godina da ih neka ekipa skine s trona.

Nakon osvajanja novog trofeja, impresije nakon utakmice dala je i trenerica Samira Hurem, inače i selektorica seniorske reprezentacije BiH.

"Danas smo osvojili 14 Kup BiH, nama je naravno cilj osvojiti duplu krunu i u tome smo uspjeli. Pokazali smo i danas zašto smo godinama na vrhu, dominirali smo tokom čitave utakmice i zasluženo osvojili trofej. Pohvalio bi i ekipu Emina, koja je odigrala dosta dobru utakmicu, te pokazala da i klubovi iz Druge lige mogu da se nose s najboljim. Drago mi je što se nastavlja razvijati ženski nogomet u BiH, vjerujem da će to biti još bolje u narednom periodu" ističe Hurem.

Cilj kluba u narednom periodu je izboriti se za organizaciju kvalifikacionog turnira Lige prvaka

"Liga prvaka nam je prvi cilj, mi očekujemo da ćemo biti domaćini tog turnira kao što smo bili prethodnih godina, nakon toga znate da slijedi žrijeb, naša ekipa kako vidite se podmladila. Naše dvije igračice su otišle igrati profesionalni nogomet u Švedsku ligu, mi stvaramo jedan novi tim i novu snagu. Dosta toga će značiti, hoćemo li biti domaćini tog turnira, pa tek onda možemo razmišljati eventualno o nekim pojačanjima" kaže Hurem.

Nedostatak kvalitetnijih ekipa u Premijer ligi za žene odrazi se i na nastupe SFK 2000 u Ligi prvaka

"Sigurno da je to jedan od razloga našeg nesretnog ispadanja iz Lige prvaka, vidjeli ste danas da je to razlika u kvaliteti, a to nas očito košta u Evropi. Tamo su ekipe mnogo jače od nas, meni je drago što nogomet u BiH raste iz dana u dan, ali biće nam potrebno još vremena da taj nivo kvaliteta dođe na odgovarajuću razinu" kazala je za SportSport.ba Samira Hurem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi