Guzina: Sada se lakše diše

Napadač Borca za SportSport.ba

Guzina: Sada se lakše diše

D. Vejo

Fudbaleri banjalučkog Borca jučerašnjom pobjedom protiv Rudara, napravili su veliki korak ka povratku u Premijer ligu BiH.

Sada prvom konkurentu u borbi za tron bježe devet bodova, a svakako da šefa struke crveno-plavih Vuleta Trivunovića može radovati činjenica da omladinci iz meča u meč igraju sve bolje.

Jedan od njih je i napadač Gedeon Guzina, koji je tokom pripremnog ciklusa dokazao da zaslužuje minute na Gradskom stadionu, pa je tako u prve dvije utakmice proljetnog dijela prvenstva bio prvi rezervista na kojeg računa strateg banjalučkog tima.

"Svakako da nam mnogo znači ova pobjeda. Pobjegli smo Rudaru na devet bodova i sada se lakše diše. Što se tiče same utakmice, mislim da smo zasluženo stigli do trijumfa, na vrijeme smo dali gol i držali sve u svojim rukama do samog kraja susreta. Mi ćemo se truditi da što prije osiguramo povratak u Premijer ligu BiH, te u svaku utakmicu ulazimo sa željom da osvojimo tri boda", rekao je za SportSport.ba napadač Borca, Gedeon Guzina.

Mladi fudbaler, osvrnuo se i na trenutnu formu.

"Zadovoljan sam onim što pokazujem na terenu ali uvijek može bolje. Tokom priprema postigao sam golove pa se s toga nadam da ću nastaviti u istom ritmu", dodaje Guzina.

Naredni meč, Borac igra u gostima kod istoimenog tima iz Šamca.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi