Greška Buntića za pobjedu Sloge, Orašje slavilo u Tešnju

Kompletirano 13. kolo Prve lige FBiH

Greška Buntića za pobjedu Sloge, Orašje slavilo u Tešnju

S. Mlaćo

Danas su odigrana posljednja dva susreta 13. kola Prve lige FBiH  poslije kojih je ovo kolo i kompletirano.

TOŠK je na svom terenu ugostio neugodno Orašje, a gosti su bez većih problema slavili pobjedu rezultatom 2:0.

Prvo uzbuđenje na meču donijelo je pogodak gostiju. Siguran je bio Vidović već u drugoj minuti meča. Odmah nakon toga prijete domaći, ali Kršić nije imao sreće s obzirom da je pogodio prečku gostujućeg gola.

Do kraja prvog poluvremena smo vidjeli i pokušaj Kurdića za domaće, no ostalo je 0:1. U prvom poluvremenu glavni sudija Dragan Stojić pokazao je čak osam žuih kartona, po četiri na obje strane.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme domaći ostaju sa deset igrača. Drugi žuti, odnosno crveni zaradio je Hasanbašić, a nedugo nakon toga Živković pogađa mrežu Strike i gosti su imali 2:0.

Do kraja bez pogodaka, a TOŠK je zaradio još jedan crveni karton, tačnije dva žuta zaradio je Bijedić, te su domaći susret završili sa devet igrača.

NK TOŠK - HNK Orašje 0:2 (0:1)

NK TOŠK: Strika, Bijedić, Navrboc, Hasanbašić, Čamdžić, Hodžić, Kurdić, Kršić, Bedak, Gafurović, Suljić.

HNK Orašje: Oštraković, Jovanović, Mikić, Živković, Marošević, Aletić, Marković, Prgić, Brković, Vidović, Mujčić.

Uzbudljivo je bilo i u Simin Hanu gdje je Sloga ugostila ove sezone sjajnu Čapljinu. Završilo je 2:1 za domaće koji su tako ponovo došli na drugu poziciju sa bodom zaostatka za Zvijezdom iz Gradačca.

Domaći su prvi poveli i to preko Ibrahimovića koji je bio siguran sa 11. metara u 23. minuti. Prethodno je golman Čapljine Buntić srušio Pirića.

Gosti se nisu predavali, te su dva puta zaprijetili preko Buhača koji nije imao ni sreće. U 37. minuti izjednačenje. Jedanesterac za goste, precizan je Leko i na semaforu je pisalo 1:1, što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu incijative Sloge, koja se isplatila u 58. minuti. Vukmirović je šutirao, golman Buntić nespretno reagovao i domaći su mogli da slave. Ovaj pogodak svakako ide na dušu gostujućeg golmana.

Završilo je 2:1, te je Sloga nastavila utrku za prvo mjesto.

FK Sloga Simin Han - HNK Čapljina 2:1 (1:1)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Sloga SH.: Lalić, Mitrović, Moranjkić, Šarčević, Pirić, Musić, Ibrahimović, Stjepanović, Kojić, Stokić.

HNK Čapljina: Buntić, Sušac, Šetka, Puljić, Popović, Leko, Zubac, Buhač, Haračić, Novaković, Dučić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi