Grbić i Paradžik suspendovani do kraja sezone

Odlučeno na telefonskoj sjednici

Grbić i Paradžik suspendovani do kraja sezone

S. Mlaćo

Komitet za sudije i suđenje NS/FS BiH je na telefonskoj sjednici održanoj danas suspendovao glavnog sudiju revanš utakmice polufinala Kup-a BiH, FK Željezničar – NK Široki Brijeg, Zorana Grbića, te on neće biti delegiran do kraja sezone.

Naime, posmatrač suđenja je Grbića ocijenio negativnom ocjenom, a Komitet je izrekao kaznu u skladu sa Pravilnikom o sudijama i suđenju NS/FS BiH.

Također, na sjednici Komiteta koja je održana u sklopu kontrolnog seminara sudija BHT PL 25.04.2017. godine, izvršena je analiza suđenja 4. i 5. kola Lige za prvaka i Lige za ostanak, kao i prvih utakmica polufinala Kup-a BiH. Analizom su utvrđeni propusti u suđenju na prvenstvenoj utakmici FK Radnik-FK Željezničar, te do kraja sezone neće biti delegiran ni sudija sa tog meča Goran Paradžik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi