Grahovac: Transfer u Astanu gledam kao korak naprijed

Banjalučanin u novom timu

Grahovac: Transfer u Astanu gledam kao korak naprijed

Sredinom mjeseca marta bh. internacionalac Srđan Grahovac je odlučio bečki Rapid zamijeniti sa Astanom. 

Grahovac će u narednih godinu dana za Astanu nastupati kao posuđen igrač Rapida, s tim da će kazahstanski klub imati opciju da otkupi njegov ugovor, a povremeni bh. reprezentativac na ovaj transfer gleda kao korak naprijed.

"Zadovoljan sam načinom na koji sve funkcioniše ovdje u Astani. Treniramo i igramo na umjetnoj travi, ali prilagođavam se na to. Do sada je sve savršeno i na visokom nivou. Astana ima velike ambicije", kazao je Grahovac za Spox.

Na pitanje kako gleda na svoj transfer u Astanu, Grahovac je odgovorio: 

"Transfer u Astanu gledam kao napredak u svojoj fudbalskoj karijeri. Moj san je da igram Ligu prvaka, a to se poklapa i sa ciljevima ovog kluba. Astani je već polazilo za rukom igrati u najelitnijem klupskom takmičenju." 

Nakon više od dvije godine za Grahovca je uslijedio odlazak iz Beča.

"Bilo je teško otići iz Beča. U Rapidu sam bio dvije i pol godine i za vrijeme provedeno u klubu sam stekao mnogo prijatelja, tako da nije bilo lako otići."

Objasnio je Grahovac i kako je došlo do transfera u Astanu.

"Astana je pokazala interes za mene, a nakon što sam prethodno razgovarao sa čelnicima Rapida, prihvatio sam da odem u Kazahstan. Sve strane su bile sretne i zadovoljne. Kada je u pitanju Astana, od igrača od ranije poznajem Marina Aničića s kojim sam imao priliku već igrati u reprezentaciji BiH." 

Austrijanci navode kako su se u Rapidu iznenadili zbog odluke Grahovca da napusti klub, međutim Banjalučanin kaže da su pregovori trajali neko vrijeme. 

"Prvi kontakti sa Astanom su uspostavljeni, koliko se sjećam, prije mjesec i pol. Čekao sam da ponuda zadovolji Rapid, a nakon što se s vremenom rješenje pronašlo, uslijedio je transfer. Između mene i Astane nije bilo nikakvih problema", kazao je Grahovac. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi