Gradina dobila novo rukovodstvo i trenera
FOTO: facebook OFK Gradina

U Srebreniku žele stazama stare slave

Gradina dobila novo rukovodstvo i trenera

S. Mlaćo

Na vanrednoj Skupštini OFK Gradina Srebrenik usvojen je prijedlog osnivanja radnog tijela za period od maksimalno 60 dana.

Tročlano radno tijelo će činiti Bego Sendić, Kemal Alatić i Seid Sleimović, koji su izabrani jednoglasno, a obećali su dati svoj maksimum ka vraćanju kluba na staze stare slave.

Nedugo nakon toga za novog šefa struke tima iz Srebrenika imenovan je Fuad Grbešić, dok je njegov pomoćnik Nihad Mahmutović-Baja. Grbešić je posljednji angažman imao u malezijskom FA Sarawak, a Gradinu je već vodio u Premijer ligi BiH i Prvoj ligi FBiH.

Grbešić je jučer obavio i prozivku, a ugovore su potpisali: Šehrić, Andrić, Ibrić, Benca, Likić, Muratović, Šabić, Osmić, Gajić, Hodžić, Šerifović i Kenović, kojima je odmah isplaćena i zaostala plata.

Pripremama su se priključili Ljubiša Sarkić (19) i Siniša Sarkić (19), koji su u protekloj sezoni nosili dres prvoligaša iz Šamca. Gradinu su napustili Poljaković, Husetović, Selimović i Tursunović.

U narednim danima očekuje se još nekoliko pojačanja, a novu sezonu Druge lige FBiH grupa Sjever tim iz Srebrenika će otvoriti domaćim susretom protiv Lokomotive iz Miričina.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi