Galić laže sam sebe i stotine hiljada ljubitelja fudbala

Incidenata je bilo iako delegat tvrdi drugačije

Galić laže sam sebe i stotine hiljada ljubitelja fudbala

A. Beganović

Revanš susret finala Kupa Bosne i Hercegovine sinoć su u Širokom Brijegu odigrali istoimena domaća ekipa i Sarajevo, a na kraju su se radovali domnaći fudbaleri.

Dobru fudbalsku predstavu na Pecari pokvarili je dio neodgovorno domaće publike, koja je iz samo njima znanih razloga zvižducima ispratila intoniranje državne hime. Pored toga kao i na većini bosanskohercegovačkih stadiona bilo je nacionalističkih povika što je za svaku osudu. 

No, pored u najmanju ruku nekorektnog navijanja jednog dijela domaćih navijača mnogo skandaloznije izgleda kratki izvještaj delegata susreta Ivice Galića iz Mostara.

"Organicacija utakmice u skladu sa Propozicijama BH Telecom Premijer lige BiH. Domaćin osigurao sve uvjete za sigurno odigravanje utakmice. Teren vidno obilježen i pripremljen za igru. Radni sastanak održan na vrijeme uz prisutnost svih službenih osoba i službi. Ovjerene spiskovi igrača (naglašeni igrači do 21.g. i stranci), sportske legitimacije i licence službenih osoba, dostavljene na vrijeme. Pregledom isti nije bilo primjedbi.  Prije početka utakmice izvršena identifikacija igrača i nije bilo primjedbi. Incidenata nije bilo. Utakmici ispred N/F BiH. prisutna osoba za sigurnost gosp. Pušić Željko iz Mostara. Utakmica počela u zakazano vrijeme, uz minut šutnje za nastradale osobe u zrakoplovnoj nesreći u Mostaru. Utakmicu prenosila TV Arena. Doček gostiju i službenih osoba veoma korektan i prijateljski", naveo je Pušić u svom kratkom izvještaju.

"Incidenata nije bilo", rečenica je koja se nalazi u ovom izvještaju i kojom se vrijeđa inteligencija svakom normalnog čovjeka u Bosni i Hercegovini. 

Incidenata je bilo, svjedočili su tome brojni gledaoci kraj malih televizijskih ekrana i sa ovakvim pojavama bez obzira iz kojeg dijela zemlje dolazile ili na kojem stadionu se dešavale konačno se moramo obračunati.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Očito je da država to nije u stanju, te da kao društvo još uvijek nismo sazreli da sportske priredbe doživljavamo kao sportske priredbe, kao i da Nogometni savez BiH novčanim kaznama ništa ne postiže.

No, sve to nisu razlozi da se odustane i da se podigne bijela zastava pred onima koji i sportske priredbe doživljavaju kao ring u kojem će ionako nacionalizmom zatrovano društvo još više zatrovati.

Rješenje se mora tražiti, a ukoliko se u opširnom izvještaju delegata susreta ne spominju incidenti Fudbalski savez BiH može i mora učiniti prvi korak, te gospodina Galića odstraniti iz bh. fudbala. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi