Gaf za gafom UO NK Čelik: Zamrznuti broj ponovo u opticaju

Odlučili vratiti broj 12

Gaf za gafom UO NK Čelik: Zamrznuti broj ponovo u opticaju

D. Kurbegović

Iz utakmice u utakmicu navikli smo od novog rukovodstva Čelika da im se dešavaju stvari, koje se u jednom članu Premijer lige, a posebno u Čeliku kao jednom od najvećih klubova u našoj zemlji sigurno ne bi trebalo dešavati.

 Iz kolo u kolu klub plaća kazne zbog neupućenosti i nepoznavanja propozicija takmičenja.

U subotu je Čelik gostovao Krupi, a na klupi, iako je to obaveza nije bilo doktora, s ostalim članovima stručnog štaba sjedio je samo fizioterapeut Malik Smriko, tako da će klub s Bilinog polja sigurno i ovo kolo platiti kaznu. Isto se desilo i na utakmicama Premijer omladinske lige, utakmice pionira, kadeta i juniora Čelika protekle su bez doktora.

Posljednji gaf koji je novi Upravni odbor napravio jeste ruganje vlastitim navijačima. Naime 25. februara u utakmici protiv Zrinjskog na Bilinom polju, na kojoj su se navijači nakon tri godine vratili na stadion, odlučeno je da se broj 12 zamrzne zauvijek u znak zahvale "Robijašima" za dugogodišnju i bezrezervnu podršku. Čelik je prošle sezone uspio napraviti čudo i spasiti se od ispadanja, a velike zasluge za to pripadaju upravo navijačima.

Ipak, novi Upravni odbor na čelu s Jasminom Memiševićem slučajno ili ne zaboravio je da broj 12 pripada navijačima, te da nijedan igrač više ne može nositi taj broj na leđima. Međutim, u ovoj sezoni broj 12 nosi rezervni golman Muhamed Dehić, tako da je broj koji zamrznut ponovo vraćen u opticaj.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovo se sigurno neće svidjeti navijačima crno-crvenih, koji su i ove sezone velika podrška igračima na svakoj utakmici. Kako će opravdati ovakav gaf svojim navijačima Upravni odbor Čelika saznat ćemo u narednom periodu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti