FK Sarajevo najvrijedniji tim Premijer lige BiH

Slijede Zrinjski i Željezničar

FK Sarajevo najvrijedniji tim Premijer lige BiH

Ugledni Transfermarkt specijalizovan za, između ostalog i procjenjivanje vrijednosti fudbalera, a samim time i ekipa, objavio je nove podatke, pa su poznate i nove ukupne vrijednosti ekipa Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Prema novim podacima Transfermarkta ukupna vrijednost timova iz Premijer lige je 54.95 miliona eura, a najskuplju ekipu ima FK Sarajevo.

Naime, vrijednost ekipe sa Koševa je 8.6 miliona eura, a najskuplji igrač je Marko Mihojević čiju vrijednost Transfermarkt procjenjuje na 700.000 eura. Nakon Mihojevića slijede Almir Bekić (550.000 eura), te Saša Novaković i Dušan Hodžić koji vrijede po 500.000 eura.

Nakon Sarajeva, slijedi Zrinjski čija ekipa ima vrijednost od 8.3 miliona eura, a Plemići u svojim redovima imaju i najskupljeg igrača Premijer lige, talentovanog golamana Kenana Pirića (900.000 eura). Nakon Pirića, u redovima Zrinjskog, najskuplji su Nemanja Bilbija (800.000 eura), te Ognjen Todorović (600.000 eura).

FK Željezničar se nalazi na trećem mjestu liste najskupljih ekipa u Premijer ligi. Vrijednost ekipe Željezničara iznosi 7.68 miliona eura, a najskuplji je mladi golman Vedran Kjosevski čija vrijednost se procjenjuje na 800.000 eura.

Asim Zec i Jovan Blagojević vrijede po 500.000 eura, dok Daniel Graovac, Srđan Stanić, Siniša Stevanović, Ivan Crnov, Goran Zakarić i Sinan Ramović vrijede po 400.000 eura.

Na četvrtoj poziciji se nalazi FK Sloboda čija ekipa vrijedi 5.73 miliona eura. Najskuplji igrač tuzlanske slobode je Amer Ordagić (700.000 eura), Ibrahim Skahić vrijedi 450.000 eura, dok je vrijednost Sulejmana Krpića 400.000 eura.

Samo 30.000 eura "jeftiniju" ekipu od Slobode ima Široki Brijeg (5.7 miliona eura), a najskuplji igrač tima sa Pecare je Luka Menalo čija je vrijednost 600.000 eura.

Nakon Menala slijede Dino Čorić i Stipo Marković sa vrijednošću od po 500.000 eura.

Nakon pet najskupljih ekipa Premijer lige slijede:

FK Radnik Bijeljina - 4.9 miliona eura

FK Borac Banja Luka - 4.8 miliona eura

FK Krupa - 4.55 miliona eura

FK Mladost Doboj-Kakanj - 3.45 miliona eura

NK GOŠK Gabela - 3 miliona eura

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Vitez - 2.83 miliona eura

NK Čelik Zenica - 2.15 miliona eura.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije