Fazlinoviću isključenje iz organizacije, kažnjen i Islam

Disciplinci donijeli odluke

Fazlinoviću isključenje iz organizacije, kažnjen i Islam

S. Mlaćo

Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine rješavajući po odluci Apelacione  komisije NS/FS BiH na sjednici održanoj 12.07. u Sarajevu vezano za prijavu uposlenika Saveza Tarika Keče podnesenu protiv suspendovanog trenera FC Mostar SG Staklorad Mostar Mirsada Fazlinovića donijela je odluku o isklučenju Fazlinovića iz Nogometne/Fudbalske organizacije.

Fazlinović je prema izvještaju 09.03. 2017. godine u prostorijama Saveza napao na sportskog radnika- uposlenika NS/FS BiH Tarika Keču na način da je istog udario u predjelu desnog dijela glave nakon čega ga je stisnutom pesnicom udario u predjelu glave nanjevši mu povrede koje se ogledaju u vidu crvenila.

Također, Disciplinci su  razmatrali prijavu Predsjednika NS/FS BiH Elvedina Begića podnesenu protiv člana IO NS/FS BiH Senada Islama iz Goražda.

Donesena je odluka o vremenskoj kazni zabranje vršenja funkcije na vremenski period od dvanaest mjeseci. Navodi se da je Islam prekršio Kodeks o ponašanju nogometne/fudbalske organizacije, a odnosi se i na neovlašteno i tendeciozno iznošenje neistine o radu NS/FS BiH u mdijima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi