Dženan Durak napušta kakanjski Rudar?

Nakon samo šest mjeseci

Dženan Durak napušta kakanjski Rudar?

E. Čaušević

Dvadesetšestogodišnji Dženan Durak prošlog ljeta pojačao je Rudar iz Kaknja, ali čini se da će nakon svega šest mjeseci napustiti klub.

Durak je prošlu sezonu proveo u Metallegheu iz Jajca za koji je odigrao 24 utakmice u Premijer ligi BiH. Ipak, nakon što je klub iz Jajca ispao u niži rang Durak je odlučio da promijeni sredinu i karijeru nastavi u dresu Rudara.

Ovaj 26-godišnji fudbaler je sa Rudarom potpisao jednogodišnji ugovor, no prema svemu sudeći će već nakon šest mjeseci napustiti kakanjski klub. Navodno, u klubu nisu zadovoljni igrama ovog igrača, te su odlučili da mu se zahvale na saradnji.

Durak je u svojoj karijeri igrao za Travnik, Olimpik, Zrinjski i Metalleghe, a u juniorskim kategorijama nosio je dresove njemačkog Freiburga i Željezničara. U Premijer ligi BiH odigrao je 112 utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi