Dubravac: Bilo je dosta propusta u radu Skupštine

Delegat FS RS

Dubravac: Bilo je dosta propusta u radu Skupštine

Teme:

Pojedini delegati imali su zamjerke na način na koji su usvojene tačke dnevnog reda na redovnoj sjednici Skupštine FS Republike Srpske.

Željko Dubravac, delegat iz Čelinca, iznio je niz primjedbi, između ostalog i na verifikaciju mandata.

"Ono što se može konstatovati da je danas veirifkovan veliki broj novih mandata, ali vjerovatno postoje opravdani razlozi za to. Ja sam lično iznio primjedbu za gospodina Savića, koji je izgubio mandat delegata FS RS, te priložio određenu dokumentaciju iz koje se to jasno vidi", rekao je Dubravac za Sportsport.ba.

"Osnovni problem su prošlogodišnji izbori, za koje i dalje smatram da su bili potpuno neregularni. U svakom slučaju radilo se o dobro pripremljenom inžinjeringu. Komisija u kojoj sam bio član nije imala mogućnost da prati sam proces glasanja", izjavio je Dubravac i dodao da bi Savez trebalo više pažnje da posveti omladinskom fudbalu.

On je rekao da FS RS mora ostvariti bolju saradnju sa FS Srbije.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Imao sam značajnu primjedbu predsjedniku FS RS zbog zahlađenja odnosa sa FS Srbije. Mislim da je to nedopustivo, bez obzira na svu iznešenu argumentaciju. Ti odnosi moraju biti daleko bolji, ali ne samo u dijelu specijalnih paralelnih veza", zaključio je Dubravac.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi