Derbi u Kaknju, Zvijezda na teškom ispitu u Jajcu

Najava 3. kola Prve lige Federacije BiH

Derbi u Kaknju, Zvijezda na teškom ispitu u Jajcu

S. Mlaćo

Danas i sutra igraju se utakmice 3. kola Prve lige Federacije BiH.

Iz kola u kolo sve je zanimljivije, a derbi ovog kola zasigurno se igra u Kaknju gdje dolazi Orašje.

Kakanjci nakon dva odigrana kola imaju šest bodova, dok je Orašje u prvom kolu poraženo od Bosne. U drugom je savladalo Iskru sa minimalnih 1:0. Ova dva tima dobro se poznaju i sigurno će pobjednika odlučivati nijanse.

Bosna iz Visokog je apsolutni favorit protiv Slavena iz Živinica.

"Nema više favorita u fudbalu. Mi se ne postavljamo kao favoriti protiv bilo koje ekipe da igramo. Najskuplja cijena se plati kada podcijenite protivnika, a mi to sebi ne smijemo dozvoliti. Slaven ima dobar tim i sigurno će doći da se nadigravaju, te je na nama da damo svoj maksimum i iz ove utakmice izađemo sa nova tri boda", jasan je napadač Bosne Nihad Mujić.

U kantonalnom derbiju Iskra će na svom Jakliću ugostiti NK Travnik.

"Travnik je jedna nova ekipa u odnosu na prošlu sezonu. Mi poštujemo svakog protivnika, ali daćemo svoj maksimum da dođemo do nove pobjede pred našim navijačima", kazao je 22-godišnji stoper Iskre Vlado Koprivica.

Na drugoj strani u timu sa Pirote također imaju svoju računicu.

"Što se tiče utakmice sa Iskrom, mi ekipu Iskre respektujemo. Oni imaju svojih dobrih strana, ali i mana, tako da nas zanima samo pozitivan rezultat", istakao je kapiten Vezira Anel Čurić.

Dva tima koja ne znaju za bodove nakon dva kola Velež i TOŠK u međusobnom duelu će odmjeriti snage u Mostaru, dok će favorizovani Olimpik po nova tri boda u Konjic.

Sloga Simin Han je apsolutni favorit protiv slabašnog Jedinstva, dok se zanimljiv meč očekuje na Bjelavama gdje će Čapljina ugostiti Bratstvo.

Zanimljivo će sigurno biti i u Jajcu gdje gostuje Zvijezde. Metalleghe se nakon dvije godine vrača na svoj Mračaj, dok Zvijezda igra sjajno na otvaranju sezone.

"U Jajce odlazimo s velikom dozom respekta prema rivalu, ali i sa puno samopouzdanja. Iza nas su dvije važne pobjede, imamo želju da seriju produžimo protiv Metalleghea, no čeka nas bivši premijerligaš, tim koji zna šta hoće i stoga će nam trebati najbolje izdanje da bismo upisali bodove", kazao je za SportSport.ba čuvar mreže tima iz Gradačca Emir Prljača.

Raspored utakmica 3. kola Prve lige FBiH:

Subota, 17:00 sati.

Bosna Visoko - Slaven Živinice

Velež - TOŠK Tešanj

Iskra - Travnik

Rudar Kakanj - Orašje

Igman - Olimpik

Čapljina - Bratstvo

Metalleghe BSI - Zvijezda Gradačac

Nedjelja, 17:00 sati

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sloga Simin Han - Jedinstvo Bihać

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi