Danas prve četvrtfinalne utakmice Kupa BiH

Tri utakmice na programu

Danas prve četvrtfinalne utakmice Kupa BiH

Danas se u terminu od 13:00 sati biti odigrane prve tri utakmice četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Na Otoci će se sastati Olimpik i Zvijezda 09, Rudar Prijedor će ugostiti Krupu, dok će Sloga Simin Han i Sloboda svoj meč odigrati na stadionu Bare. Prve meč ove faze takmičenja Široki Brijeg i Željezničar će odigrati 29. novembra.

U Olimpiku duel sa Zvijezdom 09, koja se inače takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske, dočekuju sa puno optimizma i nadom u prolazak u polufinale. 

„Sigurno je da nas očekuje sutra teška i neizvjesna utakmica. Gledali smo Zvijezdu za vikend u utakmici prvenstva RS protiv Slavije. Pokazali su se kao veoma dobra ekipa koja igra čvrsto i disciplinovano. Pred nama je zaista težak zadatak. Utakmica nam dolazi u nezgodnom trenutku, kada nam je završeno takmičenje u 1. ligi Federacije, a imamo i nekoliko povrijeđenih igrača. Ipak, nadamo se najboljem i prolasku u polufinale", kazao je trener Olimpika Mirza Varešanović.

S druge strane, gosti iz Etno sela Stanišići kompletni dočekuju ovaj meč i očekuju da će na Otoci ostati neporaženi. 

„Smatram da imamo bolju ekipu i da ćemo pobijediti. Olimpik nije naivan protivnik i to neće biti lako, ali očekujem da već sutra ostvarimo prednost pred revanš koji će biti odigran na našem terenu. Igramo dobro ove sezone, u posljednjem kolu prvenstva Republike Srpske smo odigrali dobar meč. Ako budemo imali takav pristup i protiv Olimpika, nećemo imati problema", istakao je napadač Zvijezde 09 Selmir Mahmutović.

Kada je u pitanju duel između Rudara i Krupa, trener tima iz Prijedora Zlatko Jelisavac je etiketu favorita predao bh. premijerligašu. 

„Krupa je favorit u ovom meču, ali ni mi nismo bez šansi. U dobroj smo formi i šest posljednjih prvenstvenih utakmica nismo poraženi. Sutrašnji protivnik takođe dobro igra u posljednje vrijeme. Nama će ovaj dvomeč dobro doći da vidimo gdje smo u odnosu na premijerligaške klubove i na čemu moramo raditi u našem timu", kazao je Jelisavac, dok trener Krupe Slobodan Starčević naglašava kako protiv Rudara neće biti nimalo jednostavno. 

„Ako uzmemo u obzir rang u kojem se takmičemo, u tom slučaju smo favoriti i ne bježimo od toga. Ipak, moramo naglasiti da je Rudar disciplinovana i efikasna ekipa. Prvi su na tabeli u svom takmičenju. Gledali smo njihove utakmice i imaju znanja i iskustva. Biće teško, ali uz profesionalan pristup i maksimalan angažman mojih igrača, očekujemo da što prije obezbjedimo prolazak u polufinale.“

U ovoj fazi takmičenja sastat će se i Sloga Simin Han i Sloboda. Ova utakmica izaziva veliko zanimanje sportske javnosti u Tuzli, pa se očekuje da će stadion Bare biti premalen da primi sve koji bi željeli prisustvovati ovom tuzlanskom spektaklu.

„Ovo je prvi put da Tuzla ima dvije ekipe u četvrtfinalu Kupaa i možemo biti ponosni na to. Rivalitet između ovih timova je veliki, ali sam siguran da će ostati u sportskim okvirima. Naravno, nadam se da ćemo mi ostvariti pobjedu", riječi su trenera Sloge Darka Vojvodića.

Pozitivan rezultat očekuje i šef stručnog štaba Slobode Slavko Petrović. 

„Možemo očekivati jednu čvrstu utakmicu sa obje strane. Moja ekipa je izašla iz golgeterske krize i nadam se da ćemo nastaviti gdje smo stali, da ćemo imati više znanja i sportske sreće, te doći do pozitivnog rezultata.“

Kup BiH, četvrtfinale: 

Olimpik (Sarajevo) - Zvijezda 09 (Etno selo Stanišići)
Rudar (Prijedor) - Krupa (Krupa na Vrbasu)
Sloga (Simin Han) - Sloboda (Tuzla)

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi