Danas preostalih 15 utakmica Kupa BiH

Najzanimljivije u Bijeljini i Kaknju

Danas preostalih 15 utakmica Kupa BiH

Danas je na rasporedu 15 utakmica 1/16 finala Kupa Bosne i Hercegovine, što je faza u kojoj se u takmičenje uključuju i klubovi iz Premijer lige, pa će tako danas na terene istrčati Zrinjski, Željezničar, Sarajevo, Široki Brijeg, Sloboda...

U odnosu na prošlogodišnja izdanja najmasovnijeg klupskog takmičenja u BiH, ove sezone se u Kupu BiH susrećemo sa dvije novine. Prva je što će se sada igrati po jedna utakmica u 1/16 i 1/8 finala (do sada se već od 1/8 finala igralo po sistemu dvomeča), a druga je što će klubovi iz Premijer lige biti gosti na svojim prvim ispitima u ovom takmičenju ukoliko igraju protiv timova iz nižih rangova.

Branilac naslova u Kupu je Široki Brijeg, koji je prošle sezone u finalu bio bolji od Sarajeva nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, a Širokobriježane već u 1/16 finala čeka nezgodno gostovanje Radniku u Bijeljini, koji je trofej Kupa osvojio u pretprošloj sezoni.

To će biti jedan od dva premijerligaška duela u ovoj fazi takmičenja, a u drugi je Mladost - Sarajevo. Tim iz Doboja kod Kaknja igra veoma dobru sezonu, dok Sarajevo već na startu Kupa ima veliki ispit. Za ekipu Husrefa Musemića ovaj meč ima veliku važnost s obzirom da bi eventualnom eliminacijom iz ovog takmičenja bordo tim spao na male šanse da u ovoj sezoni osvoji trofej. Sarajevo u Premijer ligi već zaostaje dobrih deset bodova za prvoplasiranim Zrinjskim, a osam za Željezničarom, tako da bi Kup mogao biti najveća šansa Sarajeva da se domogne trofeja, iako je o tome još uvijek (pre)rano govoriti jer je sezona tek počela.

Prva prepreka Željezničara će biti Mettaleghe, dok Zrinjski gostuje Slogi iz Siminog Hana. Sloboda će odmjeriti snage za Azorom, Borac će igrati protiv FK Vitez, dok NK Vitez igra protiv Ljubića. Čelik očekuje gostovanje Slavenu u Živinicama, Krupa će igrati u Grudama, dok se u Mostaru sastaju Velež i Olimpic.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Svi parovi 1/16 finala Kupa BiH: Metalleghe - Željezničar, Mladost DK - Sarajevo, Radnik - Široki Brijeg, Sloga SH - Zrinjski, Zvijezda 09 - Bosna, FK Vitez - Borac, Slaven - Čelik, Leotar - Kozara, Velež - Olimpik, Ljubić - NK Vitez, Bratstvo - Sutjeska, Svatovac - Slavija, Grude - Krupa, TOŠK - GOŠK.

Svi mečevi današnjeg programa igraju se s početkom u 16 sati uz direktan tekstualni prijenos na SportSport.ba, a vrijedi podsjetiti da je jučer odigrana prva utakmica 1/16 finala u kojoj je Rudar boljim izvođenjem penala bio bolji od Tekstilca.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi