Changchun Yatai poslao ponudu za Lendrića?

Željezničar odbio

Changchun Yatai poslao ponudu za Lendrića?

Napadač Željezničara Ivan Lendrić je neposredno pred završetak zimske pauze dobio ponudu da karijeru nastavi u Kini.

Iako je, navodi se na zvaničnoj stranici Željezničara, ponuda bila rekordna za klub a vjerovatno i cijelu Premijer ligu, na jučerašnjem sastanku kojem su prisustvovali sportski direktor Aldin Čenan, šef stručnog štaba Slavko Petrović, kapiten Zajko Zeba i sam Ivan Lendrić, odlučeno je da se ona odbije.

Iz Željezničara nisu otkrivali koji klub je u pitanju a, prema saznanjima SportSport.ba, ponudu za Ivana Lendrića poslao je kineski prvoligaš Changchun Yatai. Riječ je o klubu koji je prošlu sezonu u kineskoj Super ligi završio na 12. mjestu, a najpoznatije ime koja nastupa za ovu ekipu je napadač Odion Ighalo, koji je u januaru stigao iz Watforda za čak 23,3 miliona eura.

Changchun je, kako nezvanično saznajemo, Lendrića želio dovesti na posudbu s tim da bi Željo odmah inkasirao određeni iznos, a ukoliko bi ostao u klubu i nakon njenog isteka te potpisao ugovor, transfer bi bio 'težak' oko milion eura. 

Lendrić je u Želji ostao jer u klubu nisu željeli dozvoliti da ih najbolji strijelac ekipe napusti nepuna dva dana pred nastavak sezone, u kojoj su ambicije postavljene visoko. Osim toga, Plavi trenutno nemaju adekvatnu alternativu na poziciji napadača i Lendrićev odlazak bi bio istinski hendikep, bez obzira na to što je ovakvu ponudu bilo teško odbiti.

Bitno je naglasiti da priča o Lendrićevom prelasku u Changchung Yatai nije zaključena, već da bi se taj transfer eventualno mogao realizovati na ljeto. Njegov ugovor sa Željezničarom važi do ljeta 2018. godine i, ukoliko sjajni napadač nastavak sezone odigra dobro, za očekivati je da ostvari transfer života.

Ivan Lendrić je u ovoj sezoni na 18 ligaških utakmica postigao 10 pogodaka i drugi je strijelac lige. Za Plave je postigao ukupno 19 golova u 33 takmičarske utakmice od dolaska u klub u januaru 2016. godine po čemu je statistički jedan od najefikasnijih napadača koje je Željezničar imao u proteklom periodu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti