Cetin: Zadovoljni smo, ali uvijek može bolje

Sportski direktor ŽNK Iskra Bugojno

Cetin: Zadovoljni smo, ali uvijek može bolje

S. Mlaćo

Nogometašice bugojanske Iskre na zimsku pauzu u Premijer ligi BiH za žene odlaze sa treće pozicije sa bodom zaostatka za drugoplasiranim Radnik Bumerangom, te deset za liderom SFK 2000.

Bugojanke su bile i veoma efikasne, te postigle 29 pogodaka, a mogu se pohvaliti da su jedna od rijetkih momčadi u ligi koja je uspjela ostati neporažena u duelu sa SFK 2000. U međusobnom duelu na stadionu Jaklić bilo je 0:0.

"Zadovoljni smo ostvarenim, ali naravno da to može mnogo bolje i sada je na nama da obavimo dobre pripreme i spremni uđemo u drugi dio sezone. Igračice se nalaze na odmoru, nekima ćemo se zahvaliti, a u toku su pregovori sa potencijalnim pojačanjima. Čestitamo svim nogometašicama i stručnom štabu na čelu sa Samirom Vrbanom na postignutim rezultatima u prvom dijelu sezonu. Naš cilj se zna, a on je plasman u Ligu za prvaka, kazao je sportski direktor ŽNK Iskra Bugojno Esad Cetin. 

U Bugojnu su sretni što su sjajne rezultate postižu i njihove kadetkinje koje su viceprvakinje u Premijer ligi, odnosno zauzimaju drugo mjesto na tabeli.

"To nas posebno raduje jer su mlade igračice budućnost svakog kluba, pa i našeg. Čestitke trenerici Elmi Basari i svim igračicama, nećemo se predati u drugom dijelu sezone, pa zašto da ne slavimo i titulu. Mi smo ponosni na naše rezultate i kvalitetan rad u klubu, što pokazuju i pozivi selektora svih ženskih selekcija reprezentacije našim igračicama. Posljednji je stigao za Marinu Lukić koja je članica seniorske reprezentacije", dodao je Cetin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi