"Čestitke svima, posebno Slogi koja je izbacila bh. prvaka"

Predsjednik NS Federacije BiH za SportSport.ba

"Čestitke svima, posebno Slogi koja je izbacila bh. prvaka"

S. Mlaćo

Hrabro je Irfan Durić, prvi čovjek Nogometnog saveza Federacije BiH, na žrijebanju parova nove sezone Prve lige FBiH kazao da će Prva liga moći parirati Premijer ligi BiH.

Nije Durić ništa slagao, iako se mora reći da je izjava bila veoma optimistična. Danas su prolaz dalje u šesnaestinu finala Kupa BiH izborila tri tima iz Prve lige Federacije BiH (Olimpik, Bratstvo i Sloga), a posebno je u javnosti odjeknula pobjeda Sloge Simin Han nad aktuelnim prvakom Zrinjskim (1:0). 

Ovome valja dodati i prrolaz dalje NK Svatovac, člana Druge lige FBiH grupa Sjever, koji je izbacio FK Slaviju, člana Prve lige RS. Kontaktirali smo Durića koji nije krio zadovoljstvo zbog uspjeha gore navedenih klubova.

"Čestitke svim timovima iz Prve lige FBiH, a posebno Slogi koja je pobijedila peterostrukog prvaka Zrinjskog iz Mostara. Uspjeh Sloge je dokaz onog što smo obećali, a to je da će Prva liga Federacije punim kapacitetom paritati Premijer ligi BiH. Napravljen je jedan iskorak u samom razvoju nogometa u Prvoj ligi FBiH", kazao je Durić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prva liga Federacije iz sezonu u sezonu je sve zanimljiva. Čini se da je ova sezona ipak posebna, s obzirom na veliki broj timova koji pretenduju ka prvom mjestu, te velikom broju kvalitetnih utakmica.

"Obećali smo da ćemo poduzeti sve što je u našoj domeni da poboljšamo suđenje i mi svako kolo imamo po tri derbija. Izuzetno kvalitetno suđenje je obilježilo te mečeve, posjećenost je velika i sada ćemo akcenat baaciti i na samu bezbjednost, kako aktera na terenu, tako i publike", dodao je Durić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi