Čelik remizirao u Međugorju protiv Kristianstada

Bez pobjednika u prijateljskom duelu

Čelik remizirao u Međugorju protiv Kristianstada

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su u Međugorju u sklopu mini priprema odigrali i međunarodnu prijateljsku utakmicu protiv švedskog Kristianstada (1:1).

Pojedinim igračima ovo je bila prilika da se nametnu, jer su kod bivšeg trenera bili u drugom planu. Igrači koji danas nisu bili u kadru za utakmicu jutros su odradili trening.

Čelik je danas protiv veoma agresivne i borbene ekipe iz Švedske bio bolji protivnik tokom cijele utakmice, ali su propustili pet-šest izglednih šansi za gol. Iako su bili bolji u prvom poluvremenu Zeničani nisu uspjeli da postignu gol, u drugom dijelu gosti su poveli u 57. minuti iz prekida. Čelik je uspio da izjednači u 72. minuti , lijepu akciju su odigrali Brković i Mašić, a ovaj drugi jakim prizemnim udarcem pogađa suprotni ugao gola Kristianstada. Vrijedi istaći da je lijevi bek crno-crvenih Dženan Bureković u 75. minuti dobio crveni karton. Izabranici Borisa Pavića do kraja nisu uspjeli da postignu još jedan gol, te je utakmica završena neriješenim rezultatom 1:1.

Čelik je nastupio u sljedećem sastavu:Dujković, Sadiković, Bureković, Regoje, Jusić, Pezer, Hećo, Brković, Šišić, Husić i Stokić. Još su igrali: Ružić, Haurdić i Mašić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zeničani će sutra ujutru odraditi trening, nakon čega je planiran povratak u Zenicu, te dalja  priprema za početak Lige za opstanak, gdje će u prvom kolu gostovati u Doboju kod Kaknja ekipi Mladosti.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi