Budućnost bolja od Goražda

Budućnost bolja od Goražda

E. Škorić

Nogometaši Budućnosti u Banovićima su s 1:0 pobijedili Goražde u susretu 23. kola Prve lige FBiH.

Budućnost je danas imala imperativ pobjede kako bi napravila iskorak u borbi za opstanak i domaćin je danas ipak došao do važne pobjede rezultatom 1:0.

Već nakon 10 minuta igre Banovićani su vodili 1:0. Šehić je bio strijelac za, ispostavit će se, pobjedu svog tima. On je glavom loptu zakucao u mrežu poslije ubačaja Trumića.

Do kraja prvog dijela gosti su imali jednu dobru šansu, domaći također, ali se na odmor odlazi kod rezultata 1:0.

Ibrić je u petoj minuti nastavka imao dobru priliku za Budućnost, ali je pucao preko gola gostiju iz Goražda. Redale su se šanse pred golom gostiju, ali nije bilo dovoljno preciznosti. 

Iznenada se u 60. minuti ukazala šansa za goste, ali je Mujkić sjajno intervenisao i spasio svoj gol. Do kraja utakmice domaća ekipa je bila bolja i zasluženo je slavila važnu pobjedu.

Budućnost - Goražde 1:0

Budućnost: Mujkić, Trumić, Zulić, Aljukić, Smajlović, Šehić, Mahmutović, Beširović, Džinić, Mustafić, Ibrić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Goražde: Ćeman, Korda, Dučić, Raščić, Hiroš, Kurtović, Rovčanin, Adžem, Mirković, Drljević, Čakar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi