Brčkalić: Zvijezda je ekipa koja zaslužuje Premijer ligu

Crveno-bijeli slave jesenju titulu

Brčkalić: Zvijezda je ekipa koja zaslužuje Premijer ligu

E. Škorić

Zvijezda je jučerašnjom pobjedom nad Čapljinom (2:0) ostala na prvom mjestu poslije 15 kola.

To znači da će Gradačačni prezimiti kao lideri, a sinoć se u gradu Zmaja od Bosne slavila jesenja titula. Nisu na Banja Ilidži pretjerano optimistični bili pred sami početak sezone, no iz utakmice u utakmicu se vidjeli da mogu i da žele, da imaju kvalitet za više i sada su, nakon pola odigranog prvenstva, glavni konkurent za povratak u Premijer ligu BiH.

"Lijep je osjećaj završiti na prvom mjestu i ponijeti jesenju titulu. Kroz čitavo prvenstvo igramo dobro i nismo slučajno tu gdje jesmo. Mnogi su sumnjali, mislili su da nećemo uspjeti, ali pokazali smo da se možemo nositi s pritiskom i na proljeće ćemo ući još jači i bolji", kazao je Enes Brčkalić (28) za SportSport.ba, dodavši:

"Zvijezda zaslužuje da igra Premijer ligu i za sada je na dobrom putu. Naravno, moramo biti bolji nego što smo bili u prvom dijelu ako želimo ostati tu gdje jesmo".

Dobar posao na klupi crveno-bijelih radi Nermin Šabić, bivši  bh. reprezentativac kome je ovo prvi samostalni trenerski angažman.

"Svi ovdje cijenimo Šabića, kao trenera i kao čovjeka. Mislim da je Zvijezda napravila pun pogodak što ga je dovela, pošto je uspio za kratko vrijeme da napravi dobar tim i za nadati se da ćemo sarađivati i dogledno vrijeme i u Premijer ligi BiH. To je naš cilj i nećemo odustajati od njega", poručuje Brčkalić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Dvadesetosmogodišnji Brčkalić je igrač desne strane i važan dio u ekipi Zvijezde, u koju je st igoa iz zvorničke Drine, a prethodno je igrao za Mladost iz Obarske, Borac Šamac, bio i u tuzlanskoj Slobodi, Gradini... U prvom dijelu sezone odigroa je 14 utakmica.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi