Bosna iz Mionice drži vrh Druge lige Sjever

Peta pobjeda u prvenstvu

Bosna iz Mionice drži vrh Druge lige Sjever

M. Šljivak

Fudbaleri Bosne iz Mionice vodeći su tim Druge lige Sjever nakon šest odigranih kola.

Ovaj tim je u današnjem duelu 6. kola bez većih problema pobijedio Dizdarušu s 3:1 i došao je do petog trijumfa u sezoni.

Dvostruki strijelac u pobjedi Bosne bio je Amar Muratović, koji je pogađao u 39. i 63. minuti, a u strijelce se još upisao i Samir Isanović koji je potvrdio pobjedu u 72. minuti. Gol za goste postigao je Lejlić u 33. minuti.

Veliki derbi Druge lige Sjever odigrali su u Lukavcu doskorašnji prvoligaši Radnički i Budućnost. Na kraju je ovaj duel završio bez golova (0:0).

Gradina iz Srebrenika je do važna tri boda došla u gostima kod Ingrama (0:2), dok su istim rezultatom slavili i Priluk protiv Lokomotive, Mladost protiv Sloge iz Tojšića, te Svatovac u Kalesiji kod Bosne.

Najviše golova u ovom kolu postignuto je u Prokosovićima, gdje je istoimeni domaćim pobijedio Dinamo s 4:2.

Gostujuću pobjedu ostvarila je i ekipa Mramora i to kod Seone s 1:0.

Druga liga Sjever, 6. kolo

Seona - Mramor 0:1

Priluk - Lokomotiva 2:0

Prokosovići - Dinamo 4:2

Bosna (M) - Dizdaruša 3:1

Jučer:

Mladost - Sloga 2:0

Ingram - Gradina 0:2

Bosna (K) - Svatovac 0:2

Radnički - Budućnost 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi