Borac ubjedljiv, GOŠK na penale, Sloboda bolja od Azota

Zanimljvi susretu šesnaestine finala Kupa BiH

Borac ubjedljiv, GOŠK na penale, Sloboda bolja od Azota

S. Mlaćo

U veoma efikasnom meču Borac je bez većih problema u Vitezu savladao FK Vitez, člana Druge lige FBiH grupa Zapad, rezultatom 8:3.

Gosti iz Banja Luke su pokazali mnogo više, dominirali, te zasluženo slavili visoku pobjedu. Za Borac su pogađali tri puta Kunić i Guberac i dva puta Zekanović. Strijelci za domaće su bili Sabahudin Petak, Haris Reibić i Admir Zukan.

U Gračanici smo vidjeli visoku pobjedu Bratstva nad Sutjeskom rezultatom 6:1. Domaći su već u prvim minutama poveli preko Mujkića, a konačnih 2:0 u drugom poluvremenu postavio je Poturalić. U drugom poluvremenu pogađali su za domaće Vehabović, Salkić, Poturalić i Diabang. Počasni pogodak za goste djelo je Boško Radović.

U Vitkovićima Sloboda je teškom mukom došla do prolaza nad Azotom (2:1). Domaći su veoma borbeno ušli u meč i držali tempo igre, ali Sloboda je povela preko Sulejmana Krpića. Nakon toga isključenje je zaradio Amer Osmanagić i domaći su to iskoristili. Pogodio je Korjenić. Ipak pred sami kraj pobjedu i prolaz Tuzlacima donosi Smajić.

U Grudama sigurna pobjeda Krupe (0:4). Gosti su pružili dopadljivu partiju i domaći nisu imali nikakve šanse da ih iznenade. Strijelci za Krupu bili su po dva puta Elvir Koljić i Stefan Barić.

U Tešnju je viđeno veoma zanimljiv meč, a nakon 90. minuta bilo je 2:2. Na penale slavili su gosti iz Gabele koji su pogodili svih pet penala, dok je kod domaćih promašio iskusni Zlatan Gafurović. 

Šesnaestina finala Kupa BiH:

FK Vitez - FK Borac 3:8

FK Bratstvo - NK Sutjeska 6:1

Azot - Sloboda 1:2

Grude - FK Krupa 0:4

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

TOŠK - GOŠK 2:2 (na penale 4:5).

Slaven - Čelik 2:2 (penali 4:5)

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi