"Bjelica je ovako sudio jer mu nismo dali pare"

Ibro Rahimić za SportSport.ba

"Bjelica je ovako sudio jer mu nismo dali pare"

M. Šljivak

Velež je porazom od Olimpica u Vrapčićima završio nastup u Kupu Bosne i Hercegovine za ovu sezonu.

Tokom duela sa sarajevskim timom, domaći su imali dosta prigovora na suđenje, a ceh je platio trener Rođenih Ibro Rahimić, kojeg je sudija Vladimir Bjelica isključio s meča.

Rahimić je za SportSport.ba komentarisao ovaj detalj na utakmici. Tvrdi kako je sve došlo bez ikakvog razloga i da je sudija Vladimir Bjelica veliko zlo bh. fudbala.

"Sudije su katastrofalno sudili ovaj meč. Ja čovjeku ništa nisam rekao, a on me isključi zbog svojih frustracija i jer mu je publika psovala s tribina. Ovo je prešlo svaku mjeru, ali naći ćemo se mi kad-tad opet. Budite sigurni da mu ovo neću zaboraviti. Skratili su mi život za 10 godina", rekao je Ibro Rahimić.

Istakao je trener Rođenih i da je sramota da jedan takav čovjek sudi fudbalske utakmice u BiH.

"On je danas pokazao svoje divljaštvo. Ovakvo suđenje u 21. vijeku je neprihvatljivo. Znam ja dobro zašto je ovako sudio. To je iz razloga jer mu nismo dali pare. Ne mogu to nikad zaboraviti", istakao je Rahimić.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Nakon meča u Mostaru Bjelica je fizički napadnut. Rahimić incident nije vidio jer je kako kaže "otjeran" s utakmice.

"Nisam vidio šta se desilo jer me je otjerao s meča. Znam da su ljudi htjeli da ga tuku zbog sramotnih odluka, ali da ih je policija spriječila u tome", istakao je Rahimić za SportSport.ba.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi