Bivši član Anžija pojačao Metalleghe BSI iz Jajca

Dvojica novajlija u redovima Jajčana

Bivši član Anžija pojačao Metalleghe BSI iz Jajca

S. Mlaćo

Nogometaši Metalleghea iz Jajca daanas su prijateljskom duelu savladali člana Druge lige Federacije BiH grupa Zapad Radnik iz Donjeg Vakufa rezultatom 3:0.

Za Jajčane su pogađali Aletić, Jovanović i Vidović, a priliku su dobili igrači koji su do sada imali nešto manju minutažu. Među njima su bila i dvojica novajlija Rus Murat Kurbanov, te Osiječanin Srđan Vidaković koji je jesenas nastupao u Maleziji.

Murad Kurbanov nastupa u zadnjoj liniji, a rođen je 22. marta 1992.godine. Nastupao je Frankfurt U-17, Anži II, Khimik i prvu momčad Anžija iz Mahačkale. Nije se puno naigrao, a da li će više sreće imati u našoj zemlji ostaje da vidimo.

Srđan Vidaković nastupa u veznom redu, a rođen je 13. oktobra 1986. godine. Nastupao je za Osijek, Grafičar, Bistru, omanski Al-Seeb, te malezijski Kuantan FA. Radi se o iskusnom nogometašu koji je u 1.HNL upisao 86 nastupa uz osam pogodaka i četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za oba ova fudbalera su stigli međunarodni certifikati, a u konkurenciji za zvanične utakmice će biti nakon dobijanja potrebnih dozvola, potvrđeno je za SportSport.ba iz NK Metalleghe BSI.

Metalleghe BSI će u subotu u goste NK Vitez u okviru prvog kola Premijer lige naše zemlje za opstanak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi