Bihać je spreman za nogometnu renesansu?

Dolaze bolji dani za Jedinstvo?

Bihać je spreman za nogometnu renesansu?

O. Lekić

Ne tako davno Jedinstvo je bilo pred gašenjem i klub koji je nekad važio za jednog od organizovanijih u Bosni i Hercegovini nalazio se na marginama društva. I oni najveći optimisti među navijačima iz Bihaća nisu vjerovali u bolje dane. Koliko god je tada situacija izgledala kao bezizlazna, danas su stvari drugačije. 

Počelo se nazirati bolje sutra, pojavilo se svjetlo na kraju tunela i bihaćki velikan mogao bi ponovo prodisati punim plućima, što je svakako želja svih ljudi u gradu na Uni, pa i šire. Kuća se nikada ne gradi od krova, već od temelja, a temelj bi Jedinstvo vrlo brzo trebalo da dobije. 

Kao što smo već pisali, Jedinstvo bi moglo biti preuzeto od strane jednog stranog investitora iz arapskih zemalja. U proteklim danima već su održani sastanci sa gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem i navijačima, a prvi korak ka ostvarivanju planova je promjena Statuta o kojoj će se govoriti na Skupštini kluba koja bi trebala biti održana u petak u Domu Armije. Jedinstvo bi, po uzoru na Sarajevo, moglo dobiti Statut kojim bi bilo predviđeno da se kroz ulaganja, a u cilju sticanja upravljačkih prava, klub konsoliduje finansijski. 

Upravljačka prava, kako saznajemo, imat će i grad Bihać, a ukoliko sve prođe kako se očekuje, prva investicija novog "vlasnika" Jedinstva trebao bi biti pomoćni teren i prateći sadržaj. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Uz to sve, u Jedinstvu se uporedo radi i na slaganju igračke križaljke za proljetni dio sezone. Među imenima koja se povezuju sa bihaćkim klubom spominju se Vedran Kantar, Ekrem Hodžić, Borislav Topić... 

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi