Bh. klub dovodi čak 32 igrača iz Gane

Na probi u Tekstilcu

Bh. klub dovodi čak 32 igrača iz Gane

E. Škorić

Krajem ovog ili početkom narednog mjeseca u Tekstilac iz Dervente na probu će doći čak 32 nogometaša iz Gane.

Ganski nogometaši imat će probni rad u Derventi i postoji mogućnost da nekoliko njih, koji zadovolje, potpišu ugovore s ovim klubom.

Igrače dovodi jedan menadžer iz Zagreba koji je porijeklom iz Dervente, a koji radi za akademiju Avenju Gana i dobro poznaje kvalitet igrača koji imaju od 17 do 25 godina.

"Možda jeste malo neuobičajen potez, ali nemamo šta da izgubimo, samo možemo da dobijemo. Čak ćemo i finansijski profitirati, jer organizujemo njihov petnaestodnevni boravak, pa očekujemo da nam u kasi ostane oko 20.000 maraka. Ukoliko jedan ili više fudbalera kvalitetom zadovolji naše apetite, bićemo na višestrukom dobitku", rekao je član uprave Tekstilca Davor Pijetlović, a prenosi Glas Srpske.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Ganci bi u Derventu trebali doći 24. juna ili 1. jula, ovisno koliko vremena  bude potrebno da se riješi potrebna dokumentacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi