Prva liga FBiH

Begovac: Pavić je profesionalac, moramo dobiti Igmana

Čelni čovjek Rudara iz Kaknja za SportSport.ba

S. Mlaćo
06.10.2017. 11:35

Iako su poraženi od Čapljine u prošlom kolu, u kakanjskom Rudaru ne odustaju od borbe za sami vrh tabele.

 Kakanjci imaju veoma kvalitetnu momčad koja će sigurno biti tvrd orah za svakog protivnika, a dovođenje na klupu Borisa Pavića potvrđuje visoke ambicije.

Veliki broj poznatih trenerskih stručnjaka nudio se Kakanjcima što govori o samoj veličini FK Rudar. Ipak, navijači se ne zadovoljavaju time, već imaju veliki san o Premijer ligi. Čelni čovjek kluba Edin Begovac sretan je zbog dovođenja Pavića, vjerujući da je napravljen pravi potez.

"Atmosfera je puno bolja u odnosu na raniji period, a Pavić je pravi profesionlac. Lično sam ga ja doveo, a mi idemo iz utakmice u utakmicu. Pobjeda protiv Igmana nameće se pod moranje", kazao je Begovac za SportSport.ba.

Ukoliko slavi u nedjelju, Rudar bi opet došao u sami vrh tabele.

"Imperativ je pobjeda, ne smijemo kiksati. Sve je stvarno odlično, obećana je discplina, a treninzi su na najvećem mogućem nivou", dodao je Begovac, čovjek koji je 24 sata uz svoj klub.

Nakon završetka razgovora kazao nam je da upravo odlazi na sastanak sa stručnim štabom, a svakako ga raduje što Rudar nema neizmirenih obaveza prema igačima, što je prava rijetkost i u Premijer ligi BiH, a kamoli u Prvoj ligi FBiH.

Ranije objavljeno na istu temu