Trener Zrinjskog nakon remija u Zenici

Barabarić: Nisam zadovoljan bodom

D. Kurbegović

Nogometaši Zrinjskog večeras su na Bilinom polju remizirali protiv domaćeg Čelika rezultatom 1:1. Gosti su prije dolaska u Zenicu najavljivali pobjedu, ali na kraju mogu biti zadovoljni i jednim bodom, kako se utakmica odvijala. 

Nakon utakmice gostujući trener Ivica Barbarić nije bio previše oduševljen konačnim rezultatom, ali je pohvalio i domaće igrače, te sjajan ambijent.

"Bila je dosta tvrda utakmica, prvo bi prije svega pohvalio zaista odličan ambijent koji je bio na stadionu. Čelik se brzo vračao u odbranu, tako da nam je bilo teško probiti taj njihov defanzivni blok kada mi napadamo, oni su čekali na kontre, ali nije bilo nekih prilika. Postigli smo gol u najboljem trenutku i mislili smo da smo odradili veći dio posla. U drugom poluvremenu, Čelik nam je napravio pritisak posebno po našoj desnoj strani, gdje smo bili neaktivni, nedostajao je taj duel. Digli su se 10-15. minuta zabili su gol, pokušali smo onda uraditi nešto više, ali je došao taj crveni karton Mešanovića tako da nismo uspjeli. Na kraju mogu kazati da je rezultat realan", ističe Barbarić.

Zrinjski je najavljivao pobjedu, na kraju iz Zenice je odnio samo bod.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nisam zadovoljan bodom, ne možemo da umanjimo zasluge Čelika. Mi smo bili neaktivni po desnoj strani, uz pomoć publike digli su se taj jedan period,mi smo došli na pobjedu, čestitam Čeliku na dobroj  i korektnoj igri, ovom ambijentu i to je što na kraju imam reći", kazao je Barbarić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi