Bandović: Želimo da prezimimo u Kupu

Čuvar mreže Olimpika pred Zvijezdu 09

Bandović: Želimo da prezimimo u Kupu

S. Mlaćo

Olimpik će u četvrtfinalu Kupa Bosne i Hercegovine na stadionu Otoka sutra dočekati Zvijezdu 09, a golman Vukova Dejan Bandović očekuje neizvjesnu utakmicu.

"Daleko smo dogurali, imali smo sreće u žrijebu, ova utakmica će biti neizvjesna, posjedujemo kvalitet, ali to moramo pokazati na terenu. Zvijezda 09 je u vrhu Prve lige Republike Srpske, borit će se sa prijedorskim Rudarom za ulazak u Premijer ligu BiH isto kao i mi sa Zvijezdom i Slogom. Pred nama su dvije utakmice i nama i njima znače mnogo. Dat ćemo sve od sebe, naša očekivanja su velika, želimo da prezimimo u Kupu", rekao je Bandović za olimpik.ba.

Golman Olimpika smatra da je dobra stvar što su on i saigrači imali više dana za odmor s obzirom da je prvi dio Prve lige Federacije BiH završio ranije nego Prva liga RS.

"To može biti dobra stvar zbog loših terena, ali ne mora ništa da znači. Samo je stvar inspiracije, obje ekipe su daleko dogurale, četvrtfinale je Kupa, dvije tekme nas dijele od polufinala, a dalje je sve moguće. Dosad je puno favorita ispalo, mislim da nikada u dosadašnjim izdanjima bh. Kupa se nije desilo da će samo jedan od favorita za osvajanje biti među četiri najbolje ekipe u Kupu. Dat ćemo sve od sebe, potrudit ćemo se da ostvarimo što bolji rezultat kući s tim ćemo otići na gostovanje Zvijezdi. Sve je moguće, dat ćemo sve od sebe, pa ćemo vidjeti za šta je to dovoljno", dodao je golman Olimpika.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Utakmica Olimpik-Zvijezda igra se sutra sa početkom u 13 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi