Bandić: Ispoštovali smo zamisli trenera Sliškovića

Rezervni golman Zrinjskog za SportSport.ba

Bandić: Ispoštovali smo zamisli trenera Sliškovića

Jutro poslije sigurne i uvjerljive pobjede nad Slobodom (0:2) na Tušnju, u Mostaru je, za sve navijače i simpatizere HŠK Zrinjski donijelo odličnu atmosferu.

Na prvoj jutarnjoj kavi se prepričavaju Filipovićeve majstorije, hvale igrači, stručni stožer i ne krije se zadovoljstvo što je Zrinjski opet na prvom mjestu (skupa sa Željezničarom) Premier lige Bosne i Hercegovine. No, nema opuštanja i spavanja na lovorikama. Blaž Slišković je već jutros u 10.30 zakazao trening i tako najavio ozbiljan radni tjedan, čiji kraj nosi sraz sa Vitezom na gostujućem terenu. Ova pobjeda je potvrdila ono što su Slišković i njegovi puleni najavljivali prije sraza sa Slobodom,a to da je već davno arhivirani poraz u Bijeljini, bio samo loš dan. Sinoćnja izvedba u Tuzli, nakon koje je i strateg Mostaraca ustvrdio da je mogla biti izražena i s više golova prednosti, potvrdila je da je Zrinjski opet možda i najozbiljniji kandidat za novu titulu prvaka države.

Među prvima je na jutarnji trening stigao, zasad pričuvni vratar Zrinjskog, Krešimir Bandić. Bandić je dijete kluba, njegov igrač već godinama i nakon silnih pehova i ozljeda, ove sezone je napokon zdrav i velika je konkurencija Kenanu Piriću. Zamolili smo ga da za Sportsport.ba prokomentira sinoćnji susret, te riječ, dvije o daljnjim ambicijama.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 "Nema tu previše filozofije, ispoštovali smo sve zamisli trenera Sliškovića, a kako je to izgledalo na terenu, moglo se vidjeti. Još veći motiv crpimo iz nekog razmišljanja koje nas prati od početka ove sezone, a koje glasi da smo dosta slabiji nego prošle sezone, što je daleko od istine. Već početkom sezone smo bili rame uz rame ekipi Maribora, ekipi koju još jedna utakmica dijeli od nastupa u Ligi prvaka. Sada se tu još dosta toga sleglo, radimo naporno i kvalitetno, a uz sve to posjedujemo i kvalitetne igrače, poduplani smo na svakoj poziciji tako da bez imalo lažne skromnosti možemo već sada najaviti borbu za oba ovosezonska trofeja. Liga je, generalno gledajući, jača nego lani, što će i iz nas samih izvući još više i dodatno motivirati, da evo već sada, na idućem gostovanju u Vitezu, potvrdimo ovu formu i odigramo isto kao u Tuzli, čak i još bolje. Svjesni smo da imamo još rezerve i da je prostora za napredak još mnogo".

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi