Uoči duela sa Krupom

Adžem: Tražim da igramo agresivno, ali ne prljavo

S. Mlaćo

Pobjedom u gostima kod Radnika iz Bijeljine (0:2), nogometaši Željezničara nastavili su sa veoma dobrim igrama ove sezone.

 Plavi se nalaze na drugom mjestu sa dva boda zaostatka sa vodećim Zrinjski, a ukoliko žele ostati u samom vrhu tabele u nedjelju moraju savladati Krupu.

Krupa se u više navrata pokazala kao neugodan protivnik, pa opreza na Grbavica ne nedostaje. Na današnjoj press konferenciji medijima su se obratili šef struke Admir Adžem i stoper Daniel Graovac.

"Svi u klubu smo raspoloženi jer se na Grbavici nešto dešava. Stalno neki radovi, kako infastrukturni, tako i na sportskom segmentu. Pred nama je utakmica sa Krupom koju vodi izuzetno dobar trener kojeg cijenim i poštujem, te ima kontinuitet u radu. Ekipa je to koja prima jako malo golova, počeli su postizati golove jer su doveli dobrog igrača, a to je Fajić, koji radi ono za što je plačen. Sasvim sigurno da ćemo morati biti maksimalno skoncentrisani i spremni za borbu da bi bodovi ostali na Grbavici. To silno želimo, a jedan o razloga je taj što naš klub u nedjelju slavi rođendan i navijačima želimo pobjedu. Navijači će nam morati pomoći jer imamo dosta problema što sa kartonima, tako i sa povredama. Moram igračima odati priznanje jer su posvećeni tome da ispravljamo nedostatke koje imamo i iz dana u dan radimo da to ispravimo", kazao je Adžem.

Stoper Daniel Graovac otkrio je svoja očekivanja od nedjeljnog meča.

"Igramo protiv ekipe koja je tvrda i koja će doći da igra rasterećeno. Njima su to najlakše utakmice, a nama najteže. Očekujem utakmicu sa manje golova, oni su do sada mislim najmanje primili, ali ako mi budemo na nivou pobjeda neće izostati", dodao je Graovac.

O odbrani Krupe govorio je i sam Adžem.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Da imam sve zdrave igrače mogao bi se taktički nadmudrivati. Imaju dva visoka stopera i dva visoka napadača te ćemo morati na to obratiti pažnju. Zajmović neće vjerovatno konkurisati za ovu utakmicu i morat ćemo sa nekim drugim igračima", otkrio je šef struke Plavih.

"Tražim od ekipe da igra agresivno, ali ne prljavo. Nije cilj dobiti crveni karton, već igrati agresivno i obratiti pažnju da ekipa ne trpi", dodao je Adžem.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi