Abdihodžić spasio Rođene u Konjicu

Remi Igmana i Veleža

Abdihodžić spasio Rođene u Konjicu

M. Šljivak

Igman i Velež odigrali su u Konjicu meč bez pobjednika (0:0) u prvom susretu 11. kola Prve lige FBiH. 

Prvo poluvrijeme duela u Konjicu nije ponudilo previše. Oba tima su imala određene periode igre u kojima su bili bolji, a bolje šanse imala je domaća ekipa. U tri navrata su imali dobre pozicije da ugroze gol Rođenih, ali im je falila završnica.

S druge strane Velež nije stvorio neku značajnu šansu u prvih 45 minuta i na odmor se otišlo s nepopularnih 0:0.

Nastavak također donosi nešto konkretniju igru Igmana, ali domaći jednostavno nisu mogli da pronađu put do mreže Rođenih.

Veliku šansu je u 64. minuti za domaće propustio Lončarić. Usamljen je fudbaler Igmana bio na 15 metara od gola, ali je njegov šut završio pored gola gostiju iz Mostara.

Pokušavao je domaći tim doći do gola i u nastavku. Bili su konkretniji, Velež je čekao šanse iz kontre, ali pravih šansi nije bilo.

U 81. minuti najbolja šansa na utakmici. Dosuđen je penal za Igman, odgovornost preuzima Džafić, ali Almin Abdihodžić sjajno brani udarac napadača domaćeg tima.

Nakon penala igra se s obje strane potpuno otvorila. Nekoliko dobrih prilika viđeno je u samom finišu meča. Ipak, izostala je ponovo završnica i na kraju je susret okončan bez golova.

Prva liga FBIH, 11. kolo:

Igman - Velež 0:0

Igman: Abdulahović, Razić, Kovačević, Lončarić, Zeljković, Blagojević, Šabanović, Džafić, Đono, Drljević, Islamagić.

Velež: Abdihodžić, Zvonić, Ćosić, Brandao de Souza, Alikadić, Imamović, Handžić, Carvalho-Santos, Garcia Panesso, Kuduzović, Mešanović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi