Zarco osvojio drugu pol poziciju u karijeri

Pred trku za Veliku nagradu Japana

Zarco osvojio drugu pol poziciju u karijeri

Francuski vozač na motoru Yamahe Tech 3 Johann Zarco danas se, po drugi put u karijeri, domogao pol pozicije u Moto GP klasi jer je pred trku za Veliku nagradu Japana bio najbrži u kvalifikacijama sa vremenom od 1:53.469.

Cijeli vikend u Japanu ispraćen je velikim padavinama i vozačima je bilo veoma teško u prva tri treninga. Ipak, staza se uspjela malo osušiti pred zvanični trening, a u tim uslovima se najbolje snašao Zarco koji je ostvario pol poziciju. 

Iza njega će sutra startati Danilo Petrući na Ducatiju sa zaostatkom od 0,3 desetinke, a za šampionsku borbu je najbitnija činjenica da je treći završio Španac Marc Marquez. Iako ova staza najviše odgovara Ducatiju, njihova glavna uzdanica Andrea Dovizioso danas je završio tek na devetom mjestu, dok je vozač Yamahe Valetino Rossi završio tek na 12. poziciji. 

Podsjetimo, u ukupnom poretku vodeći je Marc Marquez na Hondi sa 224 boda, a iza njega se nalazi Andrea Dovizioso sa 208, dok je treći Vinales sa 196. Sutrašnja trka za Veliku nagradu Japana počinje od 7.00 sati. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti