Webber: Vettel će pobijediti u Melburnu

U nedjelju počinje nova sezona Formule 1

Webber: Vettel će pobijediti u Melburnu

E. Čaušević

Australski vozač Formule 1, Mark Webber, izjavio je pred utrku za Veliku nagradu Australije da će pobijednik biti njegov nekadašnji kolega iz Red Bulla.

Webber je uvjeren da će Sebastian Vettel u Ferrariju stići do pobjede u nedjelju u Melburnu. Ferrarijeva testiranja u Barceloni oduševili su ljubitelje ovog sporta i trenutno se smatraju za velike favorite u novoj sezoni.

"Ferrari je bio dobar u performansama na testiranjima pred novu sezonu. Mislim da će Vettel pobijediti u Australiji. Prethodnih sezona Hamiltonu je bilo ugodnije u bolidu nego sada jer je Mercedes bio dominantniji u ovoj fazi. Ipak, Ferrari je imao sjajnu predsezonu i lagano se vraćaju tamo gdje pripadaju", rekao je Webber.

On je dodao da će u narednoj sezoni glavna borba biti između Ferrarija i Mercedesa, ali ne isključuje mogućnost da iznenađenje priredi Red Bull, jer Webber vjeruje da su ove tri ekipe na gotovo istom nivou.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi