Vinales puca od samopouzdanja uoči VN Amerike
Foto: EPA

Španac spreman za nove izazove

Vinales puca od samopouzdanja uoči VN Amerike

Nakon trijumfa na prve dvije utrke ovogodišnjeg izdanja MotoGP šampionata, vozač Yamahe Maverick Vinales sa dosta samopouzdanja očekuje trku za VN Amerike.

Španac je izjavio da se nada novom trijumfu i uspješnom nastavku sezone.

"Radujem se VN Amerike jer sam na toj stazi ostvario prvu pobjedu u Moto 2 konkurenciji. Uvijek sam bio dobar u Austinu, i prošle godine sam ostvario dobar rezultat. Ova staza odgovara mom stilu vožnje, ima uspona i padova, tako da željno iščekujem da vidim kako ću proći sa Yamahom. Imam samopouzdanja i vjerujem da sam sposoban da ostvarim još jedan dobar rezultat", rekao je Vinales.

Prošle godine u Austinu trijumfovao je Marc Marquez, koji ujedno ima i najviše pobjeda na ovoj stazi (4), kao i pol pozicija (4).

Maverick Vinales je vodeći u generalnom poretku sa 50 osvojenih bodova, a prati ga timski kolega Valentino Rossi (36). Treći je Andrea Dovizioso na Ducatiju sa 20 bodova.

Trka za VN Amerike na rasporedu je 23. aprila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti