Vettel: Početak sezone iz snova

Vozač Ferrarija nakon trijumfa na VN Austarlije

Vettel: Početak sezone iz snova

Iako mu nisu davane velike šanse pred prvu trku sezone, Sebastian Vettel uspio je da trijumfuje u Melbourneu i tako nagovjesti bolje dane za tim Ferrarija.

Nijemac je ostvario 43. pobjedu u karijeri, a slavio je ispred vozača Mercedesa Lewisa Hamiltona i njegovog klupskog kolege Valtterija Bottasa.

"Ovo je bilo nevjerovatno. Sjajna utrka, ljudi su izašli na stazu s Ferrarijevim zastavama. Početak sezone iz snova", izjavio je Vettel, te dodao da ne treba praviti veliku euforiju.

"Još je dug put pred nama, ali sad smo na sedmom nebu. Uživaćemo. Ipak, postoje stvari s kojima nisam baš zadovoljan, start nije bio baš najbolji. Dobri su novi bolidi, možeš ih tjerati do krajnjih granica i izdržaće", rekao je Vettel.

On je imao malih problema sa pobjedničkim šampanjcem, što je u neku ruku razumljivo jer je posljednji put slavio 2015. godine na VN Singapura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi