Vettel na Hungaroringu vodio od početka do kraja

Velika nagrada Mađarske

Vettel na Hungaroringu vodio od početka do kraja

Njemački vozač Sebastian Vettel slavio je danas pobjedu na trci za Veliku nagradu Mađarske.

Vettel je u jučerašnjim kvalifikacijama zabilježio prvu startnu poziciju i bilo je jasno da će danas biti prvi favorit za pobjedu. Iza njega startao je timski kolega Kimi Raikkonen te su njih dvojica prvi prošli kroz prvu krivinu. Tokom trke utisak je da je Kimi bio nešto brži, ali se sve vrijeme držao iza timskog kolege. 

Finac je bio veoma blizu da pretekne Vettela prilikom izlaska iz boxa, ali ipak je Vettel ostao na prvoj poziciji, a Raikkonen mu je do kraja čuvao to mjesto od Lewisa Hamiltona koji se u jednom trenutku približio na dvije sekunde zaostatka za Vettelom, a jednu za Raikkkonenom.

Vettel je imao problema sa bolidom u posljednjoj trećini trke, ali ga to ipak nije spriječilo da ostvari četvrtu pobjedu u 2017. godini i 46. u karijeri. U posljednjem krugu Hamilton je odlučio da propusti Bottasa, koji je nekoliko krugova prije toga prepustio njemu treće mjesto da pokuša prestići barem jednog Ferrarija, ali nije uspio.

Vettel je ostao na vodećoj poziciji ukupnog poretka, dok su iza njega Hamilton i Bottas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije