Vettel: Moj bolid je danas bio kao san

Vozač Ferrarija nakon drugog trijumfa u sezoni

Vettel: Moj bolid je danas bio kao san

Vozač Ferrarija Sebastian Vettel zabilježio je drugu pobjedu u ovogodišnjem izdanju Formule 1.

Nakon trijumfa u Melbourneu na otvaranju sezone, četvorostruki svjetski šampion F1 bio je najbrži i na VN Bahrenina.

On je danas zabilježio vrijeme 1:33:53.374, ostavivši iza sebe vozače Mercedesa Lewisa Hamiltona (+6.660) i Valtterija Bottasa (+20.397).

"Iznenadio sam se kada sam vidio da sam prvi, pošto sam mislio da smo izgubili prednost zbog safety cara. Lewis je bio prijetnja, ali moj bolid je danas bio kao san", rekao je Vettel.

"Kada sam vidio vatromet i kada su se upalila sva svjetla, pomislio sam koliko volim ovo što radim. Godina je duga, ali zaista uživam. Juče sam bio malo tužan poslije kvalifikacija, pošto sam imao veliki zaostatak, ali mi je nešto govorilo da imamo dobro vozilo. U Bahreinu sam imao mnogo uspjeha prethodnih godina, volim ovaj trofej, zaista je lijep", dodao je Vettel.

Vettelu je ovo bila treća pobjeda na stazi Sakhir, a ukupno 44. u karijeri.

Nijemac je sa 68 osvojenih bodova vodeći u generalnom poretku, drugi je Lewis Hamilton (61), a treći Valtteri Bottas (38).

Naredna trka na rasporedu je 30. aprila, kada se vozi VN Rusije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi