Utrkom karijere Dovizioso srušio Marqueza

Slavio u Japanu

Utrkom karijere Dovizioso srušio Marqueza

E. Čaušević

Fenomenalna utrka MotoGP-a održana je jutros za Veliku nagradu Japana.

U jednoj od najboljih utrka u posljednje vrijeme pobjedu je upisao vozač Dukatija, Andrea Dovizioso, koji je nekoliko metara prije cilja pretekao aktuelnog prvaka Marca Marqueza. Za italijanskog vozača ovo je bila peta pobjeda u sezoni, ali sigurno i najdraža.

U posljednja tri kruga gledali smo nevjerovatnu borbu između Doviziosa i Marqueza koji su se smjenjivali na liderskom mjestu. U posljednjem krugu činilo se da je sve gotovo kada je Španac napravio prednost, ali je u jednom trenutku napravio grešku koja ga je koštala pobjede.

Sve je to strpljivo pratio Dovizioso koji je krenuo u napad u samom finišu posljednjeg kruga i u 11. krivini je uspio da pretekne Marqueza koji nije tako lako odustajao, ali nije imao dovoljno snage da uzvrati istom mjerom, te je Dovizioso na kraju zasluženo slavio uz veliku radost njegovog tima.

U ukupnom poretku prvi je i dalje Marc Marquez koji ima 244 boda, ali mu se Dovizioso približio na samo 11 bodova zaostatka. Na trećem mjestu je Maveric Vinales sa 203 boda, dok je četvrti Dani Pedrosa sa 170 bodova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi