Direktor Opela za Hrvatsku i BiH za SportSport.ba

Sredoja: Crossland X je osvježenje u Opelovoj ponudi

E. Čaušević
Teme:

Opelov zastupnik početkom ove sedmice u Zagrebu predstavio je pretpremijerno novi model Crossland X koji će u prodaji biti sredinom ove godine.

Na prezentaciji novog Opelovog automobila bila je i ekspedicija portala SportSport.ba. Nakon što je ova pretpremijera završena direktor Opela za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, Željko Sredoja, za SportSport.ba izjavio je da je ovo prvi konkretan primjer saradnje Opela i PSA grupacije.

"Ima mnogo stvari koje bih volio spomenuti, ali krenimo od onoga što publiku najviše zanima. Ovo je prvi konretan primjer saradnje Opela i PSA grupacije. Ta saradnja je počela na razvoju ovog automobila prije skoro četiri godine. Ono što pubilika zna je da se prošli tjedan objavilo udruživanje, dakle Opel će postati dio PSA grupacije. To je na neki način dobar uvod za ono što smo mi danas učinili, a o to je predstavljanje novog Crosslanda X. On još nije u prodaji, bit će za tri ili četiri mjeseca i ovo je pretpremijera. Ono što nam je bitno na razili modela, ovo je osvježenje u Opelovoj ponudi obzirom da do sada nismo imali tzv. Crossover. Imali smo klasične SUV-e, dakle Antara i Mokka, a Crossover je automobil koji na neki način ima zagarantiran uspjeh u Evropi i BiH, to je segment koji najbrže raste", rekao je Sredoja, te dodao: 

Vidi video!

"Mislim da ulazimo sa ponudom koje ima dvije odlike koje će biti izuzetno povoljne i interesantne za publiku. Jedna je taj offroad izgled, povišena razina sjedenja za vozača i putnike, dodatne zaštite na karoseriji. Druga strana je maksimalna funcionalnost koja je potrebna od obiteljskog automobila. Ova platforma ne nudi 4x4 ovo je auto uvijek sa pogonom na prednje kotače, ali to znači da se prostor iskoristiti i više daje prostora za putnike i prtljag. Mislim da je to ključna odlika, jer nudit ćemo automobil koji izvana nije velikih gabarita, ali pruža izuzetno veliki prostor za putnike i prtljag što je tipično za automobile koji je za jedan ili dva segmenta iznad".

O cijeni Crosslanda X, te njegovog dolaska u salone u Bosnu i Hercegovinu Sredoja kaže:

"U ovom trenutku još nije formirana cijena obzirom da smo mi dobili automobil samo na kratko za jednodnevnu statičnu prezentaciju. Tek ćemo u dogledno vrijeme izaći van sa cijenama, a što se tiče dolaska automobila u salone da ih kupci mogu osobno vijeti to će biti krajem šestog, početkom sedmog mjeseca", zaključio je direktor Opela za Hrvatsku i BiH u razgovoru za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije