Rossi: Ne očekujem mnogo promjena u Assenu

Vozač Yamahe

Rossi: Ne očekujem mnogo promjena u Assenu

Vozač Yamahe Valentino Rossi ne očekuje mnogo promjena na trci u Assenu u odnosu na trku u Katalonji. 

Rossi je imao veoma lošu trku u Katalonji te je završio tek na 8. mjestu, a čini se kako veće promjene ne očekuje ni pred narednu trku.

Mnoge ekipe iskoristile su kraću pauzu u šampionatu kako bi obavile testiranja upravo u Katalonji. Ipak, Rossi nije pretjerano optimističan.

"Uradili smo dobar posao. Motor je lakše voziti. I dalje grip nije baš najbolji, ali uvijek može da bude bolje. Ne očekujem previše novosti u Assenu, možda samo promjene u nekim sitnim stvarima. Assen je kultna staza, svi je volimo", rekao je Rossi.

Podjsetimo, Doktor je u šampionatu svijeta tek na 5. mjestu sa 83 boda, odnosno 28 manje od lidera Mavericka Vinalesa. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi