Rosberg: Vettelu treba čudo da ugrozi Hamiltona
EPA

Tvrdi aktualni svjetski prvak

Rosberg: Vettelu treba čudo da ugrozi Hamiltona

E. Ganibegović

Nico Rosberg, aktualni svjetski prvak je mišljenja da Sebastianu Vettelu treba čudo kako bi pobijedio Lewisa Hamilton, te tako stigao do naslova.

Nakon ulaska u ljetnu pauzu, Vettel je bio na prvom mjestu, ali je svoju poziciju izgubio na VN Italije, dok je u velike probleme ušao nakon loših utrka u Aziji.

Situacija je takva da Vettel zaostaje 59 bodova za Hamiltonom, dok je još u igri 100, međutim mnogi su mišljenja da će se teško situacija promijeniti, iako je Nijemac optimističan bez obzira na sve.

Rosberg se oglasio povodom situacije u kojoj se nalazi vozač Ferrarija.

"Ferrari se uvijek vrati jači. Sebastian je u teškoj situaciji. Lewis je u posljednje vrijeme jako dobar, sve mu ide od ruke. Vettelu treba čudo da se vrati u utrku za naslov, međutim on je veliki borac i tešk da će odustati bez borbe. Moglo bi biti zanimljivo, vidjet ćemo koliko može izdržati", izjavio je Rosbeg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi