Rosberg: Hamilton je jedan od najboljih u istoriji

Novi šampion Formule 1

Rosberg: Hamilton je jedan od najboljih u istoriji

Novi šampion Formule 1 Nico Rosberg imao je riječi hvale za klupskog kolegu Lewisa Hamiltona.

Vozač Mercedesa je izjavio da je Britanac jedan od najboljih u istoriji Formule 1.

"On je jedan od najboljih na svijetu, sigurno jedan od najboljih ikada. Nevjerovatno je napeto trkati se s njim. Mnogo ga poštujem, obavlja nevjerovatan posao", izjavio je Rosberg.

Hamilton se na VN Abu Dhabija u najmanju ruku ponio nesportski, pošto je u završnici usporio trku, kako bi pružio priliku ostalim vozačima da prestignu Rosberga. I pored te činjenice, njemački vozač je bio blagonaklon prema svom timskom kolegi.

"Poštujem ga jer je tokom godina ostvario dobre rezultate, a u nedjelju se borio do posljednjeg metra. To je mnogo otežalo trku, ali mi je poslije toga bilo i mnogo ljepše", zaključio je Rosberg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi