Ricciardo: Polako hvatamo priključak za Mercedesom

Vozač Red Bulla smatra

Ricciardo: Polako hvatamo priključak za Mercedesom

U timu Red Bulla su veoma optimistični uoči početka nove sezone u Formuli 1.

Njihov vozač Daniel Ricciardo smatra da je postignut veliki napredak u posljednje dvije godine te da hvataju priključak za ekipom Mercedesa koja je dominantna u posljednjih nekoliko sezona.

"Utisak na testiranjima je da je razlika manja od pola sekunde. Nisam siguran koliko manje, ali je manje od pola sekunde", rekao je Ricciardo.

Takođe, Australijanac je pokušao i da umanji zabrinutost po pitanju pouzdanosti Renaultovog motora.

"Vjerujem da je čak ova sezona bila najbolja što se tiče testiranja. Znamo da stvari mogu da se preokrenu. Sjetite se samo trke 2014. godine, zaboravite na rezultat, čak je i pouzdanost bila impresivna, kada uzmemo u obzir kako smo se pokazali na testiranjima. Ništa me ne zabrinjava, svašta može da se desi tokom sezone, morate da budete spremni za to, ali imamo veliko samopouzdanje", zaključio je vozač Red Bulla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi