Ricciardo: Hamilton je favorit

Vozač Red Bulla jasan

Ricciardo: Hamilton je favorit

D. Rakanović

Vozač Red Bulla Daniel Ricciardo rekao je da u njegovom timu nisu uznemireni što će na početku sezone očigledno kaskati za Ferrarijem i Mercedesom.

"Od prvog dana testiranja, Ferrari je ostavio veoma dobar dojam. Nadam se da će nastaviti tako, jer bi bilo dobro kada bi se neko mogao boriti sa Mercedesom. Ferrari je poboljšao od svega po malo i čini se da su veoma dobri na ovim gumama. Isto tako znam da kada Sebastian Vettel ima dobar bolid može biti najjači", rekao je Ricciardo.

On je poručio da će se Red Bull uključiti u borbu za vrh, ali je negirao da se njegov tim izležavao tokom zime. 

Ovaj 27-mo godišnji vozač smatra da, kada su bolidi u istim uslovima, da se Red Bull može takmičiti sa najboljiim timovima Formule 1, ali da, kako je rekao, još uvijek nisu dostigli maksimum. Dodao je da su i oni u dobroj formi, ali im treba malo više brzine. 

Što se tiče testiranja Red Bulla, Ricciardo je rekao da je opušten i da nije zabrinut. 

"Sjećam se svih problema koje smo imali na testiranju u 2014. godini, a ipak smo pobijedili na tri utrke. Dakle, čak i ako na prvoj utrci sezone malo kasnimo za vodećim ekipama, nisam zabrinut", rekao je Ricciardo. 

Ovaj vozač smatra da je Lewis Hamilton favorit u predstojećoj sezoni. 

"Duel Hamiltona i Valtteri Bottasa će biti interesantan, ali iskreno mislim da Lewis treba biti ispred. Mislim da je Hamilton favorit, iako u ovom trenutku Vettel leti", zaključio je Ricciardo.

Prva utrka ovogodišnje sezone Formule 1 će biti održana u Australiji narednog vikenda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi