Ricciardo dominantan na Hungaroringu

Prvi treninzi pred VN Mađarske

Ricciardo dominantan na Hungaroringu

Australac u bolidu Red Bulla Daniel Ricciardo dominirao je tokom prva dva treninga pred trku za Veliku nagradu Mađarske na stazi Hungaroring.

Ricciardo je slavio na oba dosadašnja treninga, a tokom drugog je postigao vrijeme 1:18.455, odnosno 183 hiljaditinke je bio brži od Nijemca u Ferrariju Sebastiana Vettela. 

Na trećoj poziciji se tokom drugog treninga našao Finac u Mercedesu Valteri Bottas, dok je četvrti bio Kimi Raikkonen. Britanac Lewis Hamilton, pobjednik posljednje trke za Veliku nagradu Velike Britanije, završio je drugi trening tek na petom mjestu. 

Podsjetimo, sutra se od 11.00 sati vozi još jedan slobodni trening, nakon čega će se održati kvalifikacije (14.00 sati). Trka je na rasporedu u nedjelju u standardnom terminu - od 14.00 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi