Raikkonen: Zadovoljan sam kako napredujemo
Foto: EPA

Vozač Ferrarija

Raikkonen: Zadovoljan sam kako napredujemo

Vozač Ferrarija Kimi Raikkonen nada se boljim rezultatima u nastavku sezone.

U prve tri trke ovogodišnjeg izdanja Formule 1 Finac je sakupio 34 boda i trenutno je četvrti u generalnom poretku. Njegov timski kolega Sebastian Vettel je vodeći sa 34 boda više.

"Da budem iskren, treba nam više vremena da se priviknemo na vozilo nego što smo očekivali. Kada stvari ne idu kako treba, morate da radite duže na njima", rekao je Raikkonen.

On se ove sezone još nije popeo na pobjedničko postolje, zabilježio je dva četvrta i jedno peto mjesto. Ipak, vjeruje da će već u trci na VN Rusije (30. april) otići stepenicu više. 

"Zadovoljan sam bolidom sada. Osjećao sam se dobro tokom posljednje trke, iako sam napravio haos u prvom krugu. Sada su problem samo male stvari. Kada pogledate širu sliku, radimo zaista dobar posao, ali je potrebno da prilagodimo neke sitnice. Zadovoljan sam kako napredujemo, ali rezultatom još nisam", zaključio je vozač Ferrarija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi