Prve etape za Al Attiyaha i Pedrera

Reli Dakar 2017.

Prve etape za Al Attiyaha i Pedrera

M. Šljivak

Prvom etapom u dužini od 454 kilometara od Asunciona do Resistencije počeo je reli Dakar.

Na startu relija pobjedu kod vozača automobila ostvario je dvostruki prvak Nasser Al Attiyah iz Bahreina, a on je iza sebe ostavio Jose Manuela Poncea, te španske vozače Nanija Romu i Carlosa Sainza.

Nekadašnji svjetski prvak u reliju Sebastien Loeb prvu je etapu završio na šestom mjestu.

Kod motociklista pobjedu je odnio Juan Pedrero i to zbog kazne koju je dobio Xavier de Soultrait. On je kažnjen zbog prebrze vožnje i pobjeda je dodjeljena Pedreru.

U utrci kvadova pobijedio je Brazilac Marcelo Madelros, Ravil Mganov iz Rusije je slavio u trci UTV vozila, dok je kod kamiona slavio Čeh Martin Kolomy.

Druga etapa vozi se danas od Resistencije do Sam Migel de Tacumana u dužini od 812 kilometara za kamione i 803 kilometra za ostala vozila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi